⚖ هدف ما این است که با دقت، تعهد و پیگیری مستمر، مسیر پیچیده دادرسی ها و حل مسائل حقوقی را برای شما هموار سازیم ⚖

فهرست مطالب

این مقالات را هم بخوانید!

طلاق قبل از دخول و نزدیکی : راهنمای کامل مهریه، عده+مشاوره رایگان در سال 1404

طلاق قبل الدخول

ازدواج برای هر فردی می تواند خوشایند و لذت بخش باشد. اما در مسیر ازدواج ممکن است شرایطی به وجود بیاید که شما را مجبور به گرفتن تصمیم برای جدایی کند. طلاق قبل الدخول یا نزدیکی مسیر پیچیده و سختی است که تفاوت های زیادی با طلاق بعد از نزدیکی دارد. با ما در این مقاله همراه باشید تا به بررسی کامل و جامع تمامی نکات ضروری درباره طلاق قبل از دخول، مهریه، عده، مدارک لازم و مراحل قانونی آن بپردازیم. همچنین در انتها با معرفی حمیدرضا ترجمان به عنوان وکیل پایه یک دادگستری در امور خانواده به شما کمک خواهیم کرد تا بهترین تصمیم ها را بگیرید. با ما همراه باشید.

منظور از رابطه نزدیکی چیست؟

در ابتدا باید به این سوال پاسخ بدهیم که منظور از رابطه نزدیکی چیست؟ در مباحث حقوقی و شرعی، نزدیکی یا دخول به معنای برقراری رابطه جنسی کامل بین زن و مرد پس از نکاح است. این موضوع می تواند توسط شهادت شهود، اقرار زوجین یا بررسی پزشکی در موارد خاص به اثبات برسد. برخی افراد تصور می کنند نزدیکی ناقص کافی است اما در قانون جمهوری اسلامی ایران فقط رابطه کامل معتبر است. اما چرا اثبات این موضوع بسیار حائز اهمیت است؟

بیشتر بخوانید: طلاق با حق طلاق

طلاق قبل از دخول و نزدیکی به چه صورت است؟

اگر به دنبال طلاق قبل از رابطه زناشویی هستید، باید این موضوع را در نظر بگیرید که با طلاق پس از رابطه کاملا متفاوت است. این تفاوت ها می تواند تاثیر مستقیمی بر حقوق و تکالیف شما داشته باشد طلاق قبل از دخول از لحاظ قانونی، مهریه، عده زن و… با طلاق بعد از نزدیکی متفاوت است. در ادامه به بررسی هر یک از این موضوعات به صورت جداگانه خواهیم پرداخت.

طلاق قبل از نزدیکی از لحاظ قانونی

در قوانین جمهوری اسلامی ایران دو نوع اصلی طلاق وجود دارد: رجعی و بائن. این تقسیم بندی بر اساس آثار حقوقی، شرایط بازگشت و احکام شرعی انجام شده است. شناخت تفاوت آن ها برای هر زوجی ضروری است. در نتیجه ابتدا این دو مفهوم را بررسی خواهیم کرد.

  • طلاق رجعی: بر اساس ماده 1143 قانون مدنی، طلاق رجعی طلاقی است که در مدت عده(تقریبا 3 ماه)، مرد حق رجوع دارد. در این مدت خاص، نفقه زن بر عهده مرد است. همچنین زوجین از یکدیگر ارث می برند و رابطه زناشویی بین آن ها مجاز است.
  • طلاق بائن: در نظام جمهوری اسلامی ایران، طلاق بائن به معنای جدایی قطعی و غیر قابل بازگشت است که در آن مرد حق رجوع ندارد. همچنین برای بازگشت نیاز به عقد جدید برای ازدواج مجدد وجود دارد. معمولا عده خاصی برای زن در نظر گرفته نمی شود. نفقه زن بر عهده مرد نیست و رابطه ارث بین زوجین از بین می رود.

در نتیجه طلاق قبل الدخول، طبق ماده 1145 قانون مدنی ایران، یکی از مصادیق طلاق بائن محسوب می شود. در این نوع طلاق به دلیل اینکه رابطه زناشویی بین زوجین کامل نشده، تمامی شرایط طلاق بائن را دارا می باشد. یعنی مرد حق رجوع ندارد و برای بازگشت به زندگی مشترک نیاز به عقد جدید خواهد بود.

بیشتر بخوانید: سه طلاقه

عده زن در طلاق قبل از دخول و نزدیکی

اگر هیچ رابطه جنسی(دخول) اتفاق نیفتاده باشد، طلق ماده 1155 قانون مدنی زن نیاز به نگه داشتن عده ندارد. این به این معنا است اولا که زن می تواند بلافاصله پس از طلاق ازدواج مجدد کند. ثانیا مرد لازم نیست به زن حق نفقه پرداخت کند. ثالثا رابطه وراثت بین زن و مرد وجود ندارد و زوجین از همدیگر ارث نخواهند برد.

مهریه زن در طلاق قبل الدخول

مهریه زن در طلاق قبل الدخول

ماده 1092 قانون مدنی: هرگاه شوهر قبل از نزدیکی. زن خود را طلاق دهد زن مستحق نصف مهر خواهد بود واگر شوهر بیش از نصف مهر را قبلا داده باشد حق دارد مازاد از نصف را عینا یا مثلا یا قیمتا استرداد کند.

در نتیجه، زن فقط مستحق دریافت نصف مهریه است. برای مثال اگر مهریه 100 سکه باشد، فقط 50 سکه به زن تعلق می گیرد. در صورتی که زن قبل از طلاق تمامی 100 سکه خود را دریافت کرده باشد، پس از طلاق 50 سکه را باید به مرد برگرداند. مگر اینکه در عقد نامه شرط شده باشد که حتی در صورت طلاق قبل از دخول، مهریه کامل پرداخت شود.

طلاق معمولی(پس از رابطه) طلاق قبل الدخول موارد مقایسه
رجعی یا بائن بائن نوع طلاق
تمام مهریه نصف مهریه مهریه
حدود 3 ماه ندارد(مگر در طلاق خلع) عده زن
در مدت عده دارد ندارد حق رجوع مرد
پس از پایان عده بلافاصله ازدواج مجدد زن
نیاز به اثبات وقوع رابطه نیاز به اثبات عدم وقوع نزدیکی اثبات شرایط
در مورد عده واجب است تعلق نمی گیرد نفقه پس از طلاق
معمولا بدون نیاز به گواهی خاص ممکن است نیاز به گواهی پزشک باشد. مدارک مورد نیاز

 

مراحل طلاق قبل از دخول و نزدیکی

طلاق قبل از دخول به دلیل عدم تکمیل رابطه زناشویی، شرایط و مراحل خاص خود را دارد. از اثبات عدم وقوع نزدیک تا ثبت نهایی طلاق، همه چیز با طلاق های معمولی متفاوت است. اگر می خواهید بدون دردسر و با کمترین چالش های حقوقی مسیر را طی کنید، ادامه این مطلب راهنمای گام به گام شما خواهد بود.

  • مرحله 1 -اثبات عدم وقوع نزدیکی: ابتدا لازم است که عدم وقوع نزدیکی ثابت شود. برای این موضوع زن می تواند از پزشکی قانونی گواهی باکره بودن بگیرد. اگر همسر شما با شما همکاری کند، با اقرار زوجین به صورت رسمی، نیاز به مدرک پزشکی نیست.
  • مرحله 2-تنظیم و ثبت درخواست طلاق: شما با مراجعه به دادگاه خانواده، درخواست جدایی را با دلایل اثبات عدم نزدیکی ارائه می دهید. همچنین مدارکی شامل اصل و کپی عقد نامه، گواهی پزشکی(در صورت نیاز)، کارت شناسایی و… به همراه خود داشته باشید.
  • مرحله 3-جلسه دادگاه: قاضی محترم، مدارک را بررسی می کند و در صورت اثبات عدم وقوع رابطه زناشویی، گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند.
  • مرحله 4- اجرا صیغه طلاق: به دفترخانه مراجعه می کنید و صیغه طلاق جاری می شود. همچنین شما نیاز به 2 شاهد مرد عادل دارید که شاهد طلاق شما باشند.

به صورت کلی مسیر طلاق قبل از دخول یا نزدیکی، پیچیده و پر پیچ و خم است. ناآگاهی از مسیر و چالش های احتمالی، می تواند باعث خسارت مالی و روحی به شما شود. به شما پیشنهاد می کنم برای جلوگیری از این ضرر های احتمالی، حتما از مشاوره حقوقی اختصاصی با خود آقای ترجمان، وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور خانواده، استفاده کنید.

برای تعیین وقت مشاوره با شماره {09929994973} می توانید در داخل تلگرام، واتس آپ در ارتباط باشید.

تیم وکالتی حمیدرضا ترجمان

اگر به دنبال طلاق قبل از دخول هستید، مشاوره با تیم وکالتی حمیدرضا ترجمان می تواند مسیر حقوقی شما را سریع تر، کم هزینه تر و ایمن تر کند. این تیم با 24 سال تجربه در پرونده های خانواده، به شما کمک می کند تا:

1-مدارک لازم(گواهی پزشکی، استشهادیه و…) را به درستی تهیه کنید.

2-از اشتباهات حقوقی پرهیز و از چالش های احتمالی آگاه شوید.

3-مهریه را بهترین شکل مطالبه کنید یا تقسیط کنید.

4-مراحل دادگاه را بدون اتلاف وقت طی نمایید.

با یک مشاوره تخصصی، از دفاع از حقوق خود مطمئن شوید، و از استرس های قانونی رهایی پیدا کنید.

برای دریافت نوبت فوری با شماره {09929994973} در ارتباط باشید.

مشاوره رایگان حقوقی طلاق قبل الدخول

سخن پایانی

طلاق قبل از دخول تفاوت های بسیاری با طلاق عادی دارد. از این تفاوت ها می توان به مهریه، دوران عده، بازگشت مرد و … اشاره کرد. طلاق قبل از نزدیکی، با تمام ویژگی های حقوقی خاص خود، نیازمند دانش دقیق و اقدامات حساب شده است. این مسیر اگر چه در ظاهر ساده است، اما پیچیدگی های قانونی دارد که هر اشتباهی کوچکی می تواند به چالش های مالی یا عاطفی بینجامد.

سوالات متداول طلاق قبل از دخول

  • عده طلاق بدون دخول چه قدر است؟
    در طلاق بدون دخول، زن اصلا عده ندارد و می تواند بلافاصله ازدواج کند.
  • مهریه در طلاق بدون دخول چه قدر است؟
    در طلاق قبل از رابطه زناشویی، زن مستحق نصف مهریه است.
  • در طلاق قبل از نزدیکی، آیا مرد می تواند رجوع کند؟
    خیر، این طلاق بائن است و قابل رجوع نیست.
  • هزینه طلاق قبل از دخول چه قدر است؟
    مانند طلاق عادی، ولی ممکن است هزینه های پزشکی قانونی به آن اضافه شود.
  • تفاوت این طلاق با طلاق خلع چیست؟
    در طلاق خلع زن مهریه را می بخشد و عده دارد.

 

2 1 رای
امتیازدهی به مقاله

مطلب را به اشتراک بگذارید

چاپ
تلگرام
واتس اپ
ایمیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های موردنیاز علامت گذاری شده اند *

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها